Montaj generatoare curent

Intr-un articol anterior am vorbit despre alegerea unui generator electric, ce criterii trebuie sa aveti in vedere pentru a reusi sa alegeti aparatul care se adapteaza perfect nevoilor dumneavoastra. Spuneam ca atunci cand achizitionati un generator nu pretul este un element de garantie a calitatii deoarece diferentierea in materie de costuri se face doar in functie da capacitatea generatorului. Întotdeauna un aparat destinat unei utilizari industriale va fi mai scump decat unul conceput pentru a sustine functionarea normala a consumatorilor casnici.

Dupa ce am stabilit clar cum se alege un generator, continuam prin a va arata etapele de montaj si lucrarile specifice pe care le realizeaza inginerii nostri pe teren. In acest sens am creat o serie de materiale video realizate la cateva dintre lucrarile noastre. Astfel, incercam sa va ilustram operatiunile de montare ale unui astfel de aparat pentru a va face o idee cat mai clara despre ceea ce inseamna achizitia unui generator electric.

Este foarte important ca intotdeauna sa lucrati cu specialisti care au facut dovada expertizei lor atat prin lucrarile realizate, cat si prin prin certificarile obtinute din partea ANRE. Pana la urma, interventiile la reteaua electrica nationala, cat si la cea aferenta spatiului de montare al generatorului reprezinta o munca sensibila in care orice eroare poate duce la prejudicii serioase.

Daca montajul unui generator electric nu este facut respectand anumite etape si norme de lucru rezultatul final nu va presupune doar functionarea defectuoasa a aparatului, dar pot intervenii vicii de functionare la nivelul retelei, ceea ce poate provoca accidente cu pagube semnificative.

In primul material video puteti urmari instalarea generatului electric si interconectarea acestuia cu reteaua electrica. Conexiunea cu generatorul se realizeaza la nivelul contorului electric si a tabloului electric care alimenteaza consumatorii. Dupa ce instalarea a fost finalizata, am simulat o pana de curent pentru a ne asigura ca automatizarile functioneaza corespunzator.

Al doilea material video ilustreaza o alta lucrare. Și aici am realizat automatizarile si conectarea generatorului la reteaua electrica. Lucrarea a fost realizata astfel incat, in momentul in care intervine intreruperea curentului de la retea, generatorul electric intervine imediat pentru a suplini lipsa de tensiune. Astfel, chiar daca alimentarea de la retea este intrerupta, functionarea consumatorilor nu este afectata, generatorul asigurand tensiunea necesara. Dupa ce alimentarea de la retea a fost repornita, generatorul isi continua functionarea pentru inca un minut pentru a-si asigura ciclul de racire.

Al treilea material ilustreaza montarea unui generator electric la o locatie asezata intr-un loc mai izolat. Dupa cum se poate vedea din filmare, exista retea electrica in zona, dar se intampla ca fluxul de curent electric sa nu fie constant si intervin intreruperi frecvente. In general, in astfel de zone, furnizarea curentului electric lasa de dorit din punctul de vedere al constantei. Pentru a-si asigura functionarea constanta a consumatorilor, beneficiarul a decis achizitionarea si instalarea unui generator electric. In acest caz a fost vorba de un generator de capacitate mai mare. Dupa ce instalarea a fost finalizata s-a realizat testarea prin simularea unei intreruperi de curent. Totul a mers bine, iar beneficiarul si-a asigurat functionare constanta a consumatorilor electrici.

Click aici pentru toata gama de Generatoare Curent

Alegerea unui generator electric, scurt ghid pracatic

Achizitia unui generator electric trebuie sa fie un demers bine documentat. Pana la urma, aceste aparate presupun, in functie de dimensiune si capacitate, costuri semnificative. De aceea, in momentul analizei ofertei in vederea luarii unei decizii de cumparare, clientul trebuie sa fie informat cu toate aspectele pe care achizitia pe care urmeaza sa o faca le presupune, astfel incat aparatul sa se adapteze atat nevoilor sale specifice, cat si bugetului alocat. La generatoarele electrice nu se aplica principiul comercial universal care spune ca un pret ridicat este o garantie a calitatii. In acest caz caracterisiticile aparatului adaptate situatiei in care urmeaza sa fie utilizat sunt elementul de calitate.

Odata ce ati inceput sa consultati oferte de generatoare electrice, inseamna ca aveti nevoie de un astfel de aparat. Probabil va ganditi ca pretul ar fi elementul principal care v-ar putea determina alegerea, dar in functie de utilitatea pe care doriti sa i-o atribuiti aparatului, va recomandam sa mai aveti in vedere elemente specifice, cum ar fi: eficienta energetica sau consumul de combustibil proportional cu perioada de functionare, modul de utilizare facil care sa nu presupuna operatiuni complicate, costurile de exploatare si intretinere. Toate aceste elemente sunt determinate direct si variaza in functie de utilitate. Astfel in functie de utilitate, casnica sau industriala, particularitatile urmarite la criteriile de selectie pot varia in functie de:

1. Puterea furnizata. In procesul de selectie a unui generator de curent, puterea furnizata este determinata de consumatorii care urmeaza sa fie alimentati. In functie de acesti consumatori se stabileste dimensionarea aparatului. De asemenea, mai trebuie tinut cont si de tipul consumatorilor. Acestia sunt clasati in doua categorii: inductivi si rezistivi. Diferenta dintre cele doua categorii consta in diferenta de consum inregistrata la pornire fata de functionare. Cei inductivi consuma mai mult la pornire, in timp ce consumatorii rezistivi au un consum constant de la pornire, pe toata durata de functionare.
2. Tensiunea furnizata. Pentru a adapta generatorul electric la tensiunea ceruta de consumatori trebuie ales fie un generator electric monofazat (230 Volti), fie unul trifazat (400 Volti si 230 Volti). Aceasta diferenta este esentiala, deoarece nu veti putea folosi un generator trifazat pentru consumatori trifazati deoarece acesta nu va furniza puterea necesara pe un singur circuit, ci o va imparti pe trei faze.
3. Sistemul de pornire. Sistemul de pornire este un element determinant al pretului. Daca alegeti un sistem de pornire pe sfoara, ca la motoarele de barca sau drujbe, veti beneficia de un pret mai mic, iar performantele generatorului de curent nu vor fi afectate. Exista si varianta pornirii electrice, la cheie ca la masina. Exisa si varianta pornirii automate, varianta recomdandata in general utilizatorilor casnici pentru a le asigura confortul din punctul de vedere al distributiei curentului electric.
4. Combustibil. In functie de tipul de combustibil utilizat, generatoarele de curent pot avea motoare pe benzina sau pe motorina. Ca si in cazul masinilor fiecare tip de motor prezinta avantaje si dezavantaje specifice, iar cel mai bun poate fi determinat doar in functie de utilitate.
5. Regimul de lucru. Regimul de lucru este unul dintre factorii determinanti in optarea pentru un generator de curent cu motor pe benzina sau pe motorina. Astfel, pentru o utilizare de 8-10 ore pe zi se recomanda un generator pe benzina, in timp ce daca regimul de functionare trece de 10 ore este recomandat un motor pe motorina. Motorul pe motorina are un consum mai redus, dar presupune si un cost mai mare, care poate fi amortizat doar printr-un regim intensiv de functionare.
6. Carcasa. Acest element este unul determinat de tipul generatorului dar si de modul de utilizare al acestuia. Daca este destinat unei functionari exterioare, carcasa este un element important deoarece asigura protectia impotriva factorilor de mediu care afecteaza buna functionare a echipamentului.

Cand si de ce a nevoie de un generator electric?

Generatorul de curent este suportul de rezerva pentru asigurarea unui flux continuu si constant in distributia curentului electric. In momentul in care reteaua nationala de distributie a curentului electric ajunge in incapacitatea de a oferi tensiunea necesara functionarii optime a aparaturii electrice, este momentul in care intra in actiune sistemul de rezerva, generatul electric.

In conditii de consum casnic, o intrerupere temporara curentului distribuit de reteaua nationala poate sa fie mai usor de suportat, desi o repetitie a acestor intreruperi ar putea dauna aparatelor electrice si electrocasnice, dar cand vine vorba de o activitate de productie dependenta de un flux constant al tensiunii electrice, lucrurile incep sa devina mai sensibile. Întreruperile de lunga durata, provocate de o avarie sau intreruperile repetate din cauza supraincarcarii retelei dauneaza fluxului normal al activitatii de productie si nu in ultimul rand starii tehnice a utilajelor electrice. Pentru a evita eventualele pagube care ar putea surveni in urma unei furnizari c intreruperi a curentului electric este recomandata montarea unui generator de curent care sa asigure constanta de care orice activitate industriala are nevoie.

De exemplu, daca la o ferma specializata in cresterea gainilor ouatoare s-ar intrerupe brusc furnizarea curentului electric, consecintele ar putea fi tragice pentru afacere. Odata intrerupta furnizarea curentului electric s-ar opri functionarea instalatiilor care mentin temperatura constanta in hale. De asemenea s-ar opri instalatiile de hranire si adape a pasarilor, precum si a celor de colectare a oualor. Daca problema s-ar prelungi, s-ar putea ajunge la decesul intregului efectiv de pasari, ceea ce ar reprezenta o pierdere pe care afacerea va putea cu greu sa o suporte. Daca unitatea beneficiaza de un generator electric, acesta intervine automat in astfel de cazuri, suplinind intreruperile de la retea.

La intrebarea „de ce sa instalezi un generator?”, raspunsul e simplu si vine din credinta noastra populara, pentru ca „paza buna trece primejdia rea”. In ceea ce priveste momentul in care ar trebui montat un generator, acesta este: cat mai repede, pentru a putea preveni eventualele evenimente neprevazute care ar dauna fluxului normal al activitatii de productie.

De ce e important sa lucrezi cu o echipa de profesionisti ?

In orice domeniu de activitate, profesionistii reusesc intotdeauna sa propuna cel mai bun raport calitate-pret, asa ca, in momentul in care realizati o ivestitie, trebuie sa va alegeti un partenr de incredere care sa duca proiectul pana la capat in niste limite de costuri care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastra specifice.

Cand realizati o investitie substantiala, cum ar fi cea de instalare a unui generator electric, aveti nevoie atat de consiliere profesionala pentru alegerea celui mai potrivit aparat pentru nevoile specifice de distributie si stabilitate ale curentului electric, cat si de o instalare si punere in functiune corespunzatoare. Pana la urma, viciile de functionare care pot aparea atat din cauza unei adaptari precare a echipamentelor la situatia specifica din teren cat si datorita unei lucrari de instalare realizata intr-un mod neprofesional, va pot produce daune serioase, fie ca este vorba de de o utilizare casnica sau una industriala.

Pentru a putea asigura clientilor nostri servicii profesionale, atat de consultanta in vederea achizitiei celei mai bune solutii adaptate nevoilor pe care le manifesta, cat si de montaj, punere in functiune si intretinere, inginerii care fac parte din echipele noastre tehnice au fost certificati de catre ANRE (Autoritatea Nationala pentru reglementare in Domeniul Energiei), certificarea obtinuta in urma unui examen serios de verificare a cunostintelor in materie de proiectare, executie, verificare si exploatare a instalatiilor electrice. Cerificarea ANRE a inginerilor nostri presupune recunoasterea abilitatilor profesionale ale acestora si ii autorizeaza pentru interventii in reteaua electrica nationala, interventii necesare pentru asigurarea unui sistem optim al functionarii unui generator electric.

Inginerii nostri detin legitimatii de Gradul II A si gradul II B ceea ce insemna ca sunt autorizati pentru lucrari de proiectare si instalare a sistemelor electrice, avand in acelasi timp dreptul de a interveni in reteaua electrica nationala.

De ce este atat de importanta aceasta autorizare? Nu stie orice electrician sa-si faca meseria?

Nu contestam abilitatile profesionale ale niciunui electrician, dar daca lucrati cu un electrician neautorizat ANRE, iar acesta provoaca daune sistemului national, beneficiarul este direct responsabil si trebuie sa suporte cheltuielile de reparatie, in timp ce un electrician autorizat isi asuma intreaga raspundere.

Legitimatia ANRE asigura beneficiarului garantia unei lucrari bine realizate, dar si suportul tehnic complet, ulterior punerii in functiune a sistemului.

 

Bine ati venit! De ce acest blog?

Decizia de cumparare si instalare a unui generator de curent trebuie sa fie una foarte bine documentata, astfel incat sistemul sa poata satisface cerintele de alimentare cu energie electrica a facilitatilor din teren. Ne dorim ca blogul sa fie o resursa care sa aduca un plus de suport deciziei dumneavoastra. Bineinteles inginerii nostri, certificati ANRE va stau oricand la dispozitie cu toate detaliile pe care le presupune instalarea unui astfel de aparat.

De ce este important ca alegerea unui generator electric sa fie una bine documentata si in deplina cunostinta de cauza? In primul rand pentru a obtine un aparat de cea mai buna calitate, adaptat nevoilor dumneavoastra, astfel incat sa obtineti atat o rentabilitate sporita in urma investitiei dumneavoastra, cat si o amortizare intr-un interval cat mai scurt dar, cel mai important, un generator fiabil care sa nu prezinte, dupa o utilizare intensiva, vicii de functionare.

O solutie alternativa pentru asigurarea unei distributii constante a curentului electric nu presupune doar achizitionarea unui generator electric performant. Instalarea si punerea in functiune, mai ales daca este vorba de o solutie complexa care presupune si automatizari, trebuie sa fie realizate de profesionisti, astfel incat, odata pornit, generatorul sa functioneze optim si sa acopere necesarul de energie electrica presupus de nevoile utilizatorului.

Fiabilitatea si corelarea performantelor unui generator electric cu situatia din teren este foarte importanta, deoarece solutia trebuie sa vina in sustinerea activitatii din teren. Daca este vorba de o facilitate de productie, in care fluenta activitatii este direct influentata de stabilitatea distributiei de curent electric, o eventuala pana in furnizarea curentului de la retea poate provoca daune serioase, in special daca aceasta se prelungeste. Aici intervine generatorul electric impreuna cu tot ansamblu sau de functionare, care pe toata durata intreruperii curentului de la retea trebuie sa asigure fluenta productiei prin mentinerea operatiilor efectuate de aparatele din productie la frecventa ceruta, astfel incat procesul sa nu fie afectat, iar produsele finite sa ajunga la client in termenii stabiliti.

Generatorul de curent este o solutie care vine in sustinerea afacerii dumneavoastra, asa ca aveti grija sa faceti o alegere inteligenta.

 

Daca esti in cautarea unui Generator Curentclick aici